недела, 16. мај 2021. Вести денес: 9
home Култура

Аудиовизуелен перформанс во „МКЦ“

Аудиовизуелен перформанс во „МКЦ“

На 14.06.2019 во рамките на петтото јубилејно издание на најголемиот танцов фестивал и камп на Балканот “Битрикс Танцова Лига”, ќе се одржи голем аудиовизуелен перформанс, кој ќе и донесе на публиката едно ново доживување и можност да се отклони границата помеѓу неа и сцената.

Музиката за перформансот е на истакнатата композиторка Дарија Андовска, а кореографијата е на Ивана Балабанова.

Како аниматор се појавува Глигор Постоловски – ДВД 5, кои се задолжени и за светлото.

Креативата е на Ана Стојановска, а реализацијата на истата е во соработка со Марсбен продукција.

Коронавирус