сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 97
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Македонија

Ковачки: Власта да не ја користи вонредната состојба за партиски цели и вработувања

Ковачки: Власта да не ја користи вонредната состојба за партиски цели и вработувања

Не е време за кампања, вели полковникот Драган Ковачки, кој ја повика власта наместо за партиски цели, вонредната состојба да ја користи за борба против коронавирусот и заштита на граѓаните.

Власта мора да се фокусира на обезбедување на заштитни средства за медицинскиот персонал, полицијата, војската, за шалтерските и работниците во фабриките, возачите, а не да ја користи вонредната состојба за партиски цели и да вработува. Не е време за кампања, порача Ковачки.

Коронавирус