петок, 24. јуни 2022. Вести денес: 163
home Македонија

Комисија за економија на ВМРО – ДПМНЕ: Неспособната Влада на СДСМ дозволи многу компании да бидат затворени и многу граѓани да бидат отпуштени

Комисија за економија на ВМРО – ДПМНЕ: Неспособната Влада на СДСМ дозволи многу компании да бидат затворени и многу граѓани да бидат отпуштени

Наместо да излегуваат на десетици прес конференции на кои како расипана грамафонска плоча повторуваат едни исти мерки кои се неапликативни за најголем дел од компаниите и нема да им помогна во надминување на кризата, ја повикуваме Владата конечно да донесе пакет на мерки кои ќе значат вистинска поддршка за најпогодените сектори со цел спасување на повеќе работни места.

Помина драгоцено време во кое оваа неспособна Влада на СДСМ дозволи многу компании да бидат затворени и многу граѓани да бидат отпуштени, реагираат од комисијата за економија на ВМРО – ДПМНЕ.

Наместо да излегуваат на десетици прес конференции на кои како расипана грамафонска плоча повторуваат едни исти мерки…

Gepostet von Комисија за економија на ВМРО – ДПМНЕ am Samstag, 25. April 2020

Коронавирус