понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 142
home Хроника

За неплаќање патарина и користење “флешери” изречени 32 глоби, казни и за шест полициски службеници

За неплаќање патарина и користење “флешери” изречени 32 глоби, казни и за шест полициски службеници

На 31.01 и 01.02 од страна на Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди, Државниот инспекторат за транспорт и Мобилната единица за безбедност во сообраќајот беше извршена засилена контрола за санкционирање на евентуални злоупотреби при наплатата на патарина на автопатиштата и неовластена употреба на т.н. „флешери“.

Притоа изречени се 32 глоби за неплаќање на патарина. Шест полициски службеници ја поминале наплатната станица без да платат, со злоупотреба на флешери и службена легитимација и против нив покрај изречената глоба, ќе бидат преземени мерки и од страна на Одделот за внатрешна контрола.

ЕУРО 2020

Македонија