петок, 24. јуни 2022. Вести денес: 0
home Хроника

Во Велес викендов четворица не го почитувале полицискиот час

Во Велес викендов четворица не го почитувале полицискиот час

Секторот за внатрешни работи во Велес викендов регистрирал најмногу прекршувања на полицискиот час, ноќта меѓу 1 и 2 мај имало вкупно шест прекршувања, од кои четири во Велес и по еден во Кавадарци и еден во Неготино.

Како што информира портпарпчпт Верољуб Додевски, по 4 прекршувања имало и ноќта меѓу 30 и 1 мај, од кои по еден во Велес и Кавадарци, и двајца во Неготино. Синоќа по две прекршители биле во Велес, а во Кавадарци и Неготино немало.

Најмалку двајца прекршители на полицискиот час имало ноќта на 2 и 3 мај, и тоа двајца по еден во Велес и Неготоно во Кавадарци немало.

На 2 и 3 мај има 31 нови регистрирани лица со Решенија за изолација сите во Велес, и тоа дента кога во Велес во ЈЗУ Центар за јавно здравје беа регистрирани шест нови случаи на Ковид-19. Со изјава за самоизолација има 8 нови лица, и тоа 7 во Велес и еден во Неготино. Во изолација има вкупно 113 лице, од кои 83 во Велес, 6 во Кавадарци и 24 во Неготино. Со изјава за самоизолација има вкупно 59, од кои 36 во Велес, 10 во Кавадарци и 13 во Неготино.

– Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што, сите ги почитувале овие мерки, информира Додевски.

Коронавирус