понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 0
home Хроника

Во Тетово и Гостивар казнети 53 пешаци – 35 не поминувале улица на пешачки премини

Во Тетово и Гостивар казнети 53 пешаци – 35 не поминувале улица на пешачки премини

На подрачјето на Секторот за внатрешни работи Тетово, денеска од 8 до 12 часот, спроведена е акциска контрола за прекршоците шти ги прават пешаците во сообраќајот, односно дали и колку тие ги почитуваат важечките знаци, правила и прописи. Притоа, во Тетово биле констатирани 42 прекршоци, од кои 30 се однесувале на преминување на улиците надвор од обележани пешачки премини. На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци. Санкционирани се и 11 други видови прекршоци.

Во контролата реализирана денеска во Гостивар, санкционирани се 11 пешаци, од кои 6 кои не користеле тротоари и се движеле по коловоз и 5 кои преминувале улица надвор од обележани пешачки премини. Санкционирани се и 6 други видови прекршоци.

ЕУРО 2020

Македонија