четврток, 28. јануари 2021. Вести денес: 1
home Хроника

СВР Скопје поднесе 36 кривични пријави за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија

СВР Скопје поднесе 36 кривични пријави за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија

СВР Скопје поднесе 36 кривични пријави поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“

СВР Скопје поднесе 36 кривични пријави против: Т.Ц.(22), С.З.(37), С.С.(31), К.С.(31), А.М.(21), Ј.Е.(28), Л.З.(19), С.Д.(58), Е.Е.(20), М.А.(44), И.Ј.(46), А.А.(55), И.А.(33), К.И.(33), Ш.И.(41), Р.М.(32), В.Р.(36), В.Д.(19), Х.Ш.(45), Ј.К.(46), К.Р.(30), А.К.(33), С.Р.(31), С.К.(67), Р.А.(26), Е.А.(25), Д.К.(32), К.А.(21), Д.И.(42), Б.Р.(33), Б.И.(26), А.А.(23), Б.С.(27), М.Ј.(37), сите од Скопје и Д.Д.(20) и Н.Д.(27), и двајцата од Струга, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“.

Пријавените, во периодот од 25.03.2020 до 30.03.2020 не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

Коронавирус