среда, 28. септември 2022. Вести денес: 104
home Хроника

Скопјанец го оштетил државниот буџет- си заработи кривична

Скопјанец го оштетил државниот буџет- си заработи кривична

СВР Скопје поднесе кривична пријава против Љ.Н. (48) од Скопје, поради постоење основано сомнение за сторено крвично дело „даночно затајување“.

Пријавениот во 2016, 2017 и 2018 година, во вкупно 59 наврати реализирал приливи на девизни парични средства од повеќе физички лица од странство, по пат на користење на услуги за брз трансфер на пари.

Пријавениот, со намера да го одбегне плаќањето на персоналниот данок, не ги пријавил како друг доход, со што го оштетил буџетот на Македонија, а бил должен за овие износи да пресмета и плати персонален данок на доход.

Коронавирус