понеделник, 17. јануари 2022. Вести денес: 104
home Хроника

Се зголемува бројот на самоубиства во Македонија

Се зголемува бројот на самоубиства во Македонија

Според податоците на Министерството за внатрешни работи, минатата година во државава бил регистриран пораст на бројот на самоубиства, во однос на 2017 година.

Во текот на минатата година биле извршени 121 самоубиство, од кои 29 во Скопје, 20 во Штип, 18 во Струмица, 16 во Битола, 14 во Куманово и по осум во Велес, Охрид и Тетово, додека во 2017 година биле регистрирани 103 самоубиства.

Во 2016 година, пак, биле извршени 136 самоубиства и 177 обиди за самоубиства.

Коронавирус