недела, 1. октомври 2023. Вести денес: 71
home Хроника

Позната причината за смртта на затвореникот од Идризово

Позната причината за смртта на затвореникот од Идризово

Комбинацијата од лекови и наркотици била кобна за 39 годишниот затвореник од Kазнено- поправниот дом Идризово.

Oд болнички извори, затвореникот кога бил донесен на скопска Токсикологија веќе не давал знаци на живот. Докторите се обиделе да го реанимираат, но безуспешно.

Докторите од Брза Помош на колегите од Токсикологија им рекле дека станува збор за предозираност со лекови и дрога.

tvcТочните причини за смртта ќе ги даде обдукцијата.