вторник, 3. август 2021. Вести денес: 7
Вонредна вест

Стивнува пожарот во Кочани: Човечки жртви нема, пет лица се во болница- огнот сè уште не е целосно изгаснат

home Хроника

Полицијата за непрописно вградени „фолии“ и светлосни и звучни уреди во возила казни 45 возачи

Полицијата за непрописно вградени „фолии“ и светлосни и звучни уреди во возила казни 45 возачи

Во периодот од 09.06 до 13.06.2021 Министерството за внатрешни работи спроведе акциска контрола на територијата на Република Македонија по однос на неисполнување на пропишаните услови во однос на затемнувањето на стаклата на возилата и неовластено вградување и користење на уреди за давање на посебни светлосни и звучни знаци во возилата.

При контролата санкционирани се 45 учесници во сообраќајот, од кои 44 за прекршокот на неисполнување на пропишаните услови во однос на затемнувањето на стаклата и еден за неовластено вградување и користење на уреди за давање на посебни светлосни и звучни знаци во возилата.

Коронавирус