понеделник, 1. јуни 2020. Вести денес: 11
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Хроника

Овие граѓани не се придржувале кон мерката за ограничено движење- си заработија кривични

Овие граѓани не се придржувале кон мерката за ограничено движење- си заработија кривични

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кичево поднесе кривична пријава против Р.Д.(20) од Кичево, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 25.03.2020 во 21.55 часот, во близина на фабрика во Кичево, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Дебар поднесе кривична пријава против Б.К.(28) од Дебар, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело ,,непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 29.03.2020 во 18.00 часот на ул.„8 Септември“ во Дебар, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против М.Д.(38) и В.Д.(36) двајцата од Тетово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 24.03.2020 во 21.30 часот, на регионален пат за с.Брвеница, тетовско, пријавените не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против Б.У.(27), Ј.С.(28) и Ф.С.(28) сите од с.Чајле, гостиварско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 24.03.2020 во 21.30 часот, на регионалниот пат с.Желино – Тетово, пријавените не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против Е.А.(29) од Скопје, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 24.03.2020 во 21.40 часот, на влез за с.Желино, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против С.И.(34) и Р.К.(20) двајцата од Тетово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 25.03.2020 во 01.40 часот, на влез во Тетово, пријавените не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против А.И. (54) од с.Камењање и М.Н. (25) од с.Долно Палчиште, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 24.03.2020 во 21.50 часот, на регионалниот пат Тетово – с.Волковија, пријавените не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против Ж.Г.(43) од Тетово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 24.03.2020 во 21.15 часот, на наплатна рампа Желино, на автопатот Тетово- Скопје, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

Одделението за внатрешни работи Гостивар поднесе кривична пријава против О.А.(29) од Гостивар, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 24.03.2020 на ул.„Балиндолска“ во Гостивар, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против Ж.М.(43) од Тетово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 24.03.2020 во 21.15 часот, на наплатна рампа Желино на автопатот Тетово – Скопје, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против М.М.(24) од Тетово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 25.03.2020 околу 22.20 часот на кружниот тек на ул.„В.С.Бато“ и ул.„Браќа Миладинови“ во Тетово, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против М.А.(32) и Б.А.(35), двајцата од Тетово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 25.03.2020 околу 23.20 часот, на регионалниот пат с.Брвеница – Тетово, во близина на Државниот универзитет –Тетово, пријавените не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против У.Р.(30) од с.Порој, тетовско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 25.03.2020 околу 21.30 часот, пред бензинската пумпа на регионалниот пат Јажинце – Тетово, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Тетово поднесе кривична пријава против Н.Ј.(33) од Тетово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 25.03.2020 околу 22.50 часот, на раскрсницата на ул.„В.С.Бато“ со ул.„ Браќа Миладинови“ во Тетово, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

Одделението за внатрешни работи Гостивар поднесе кривична пријава против И.Б.(36) од Гостивар, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 25.03.2020 во 21.10 часот на ул.„Балиндолска“ во Гостивар, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

Одделението за внатрешни работи Гостивар поднесе кривична пријава против А.Г.(32) од с.Кондово, скопско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 25.03.2020 во 21.10 часот на магистралниот пат Гостивар – Кичево, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

Одделението за внатрешни работи Гостивар поднесе кривична пријава против А.А.(32) од Гостивар, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 25.03.2020 во 21.40 часот на ул.,,Илинденска“ во Гостивар, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

Одделението за внатрешни работи Гостивар поднесе кривична пријава против П.И.(25) од Скопје, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 25.03.2020 во 21.10 часот, на патот Гостивар – Кичево, пријавениот не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

Коронавирус