вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 92
home Хроника

Конкурс за традиционални годишни награди на ДПМ

Конкурс за традиционални годишни награди на ДПМ

Како и секоја година, така и овој декември Друштвото на писатели на Македонија го распишува Конкурсот за петте традиционални награди за најдобри книжевни остварувања, чии автори се членови на асоцијацијата.

Наградите „Стале Попов“ за проза, „Ацо Шопов“ за поезија, „Димитар Митрев“ за критика и есеј, „Ванчо Николески“ за книга за деца и младинци и наградата „Мост“ за книга напишана на еден од јазиците на националностите, веќе со години се репер за валоризација на годишната книжевна продукција.

Право на учество на овој Конкурс имаат сите членови на ДПМ, кои до истекот на годината треба да достават по четири (4) примероци од своите новообјавени книги (во текот на 2021 година) во посочените категории.

Примероците треба да се достават во канцеларијата на ДПМ, но поради состојбата со Ковид 19, треба секоја посета да се најави на телефонскиот број назначен на веб-страницата на ДПМ или на мејл-адресата [email protected]

Коронавирус