вторник, 19. октомври 2021. Вести денес: 175
home Хроника

Фатени мигранти во кафези во македонски камион

Фатени мигранти во кафези во македонски камион

Цариниците на снимките од скенерот забележале човечки силуети во металните кафези за работни машини-вилушкари, багери, кранови и слично, кои од Македонија требало да бидат транспорирни за Белгија.

Овие кафези се наменети за луѓе што работат на овие машини и имаат страничен отвор за да влезе работникот, така што мигрантите го искористија токму тоа.

Кафезите имале заштитна обвивка и било јасно дека некој им помогнал да влезат во овој карго, без разлика дали станува збор за други мигранти или шверцери на луѓе.

Локални избори 2021