петок, 27. ноември 2020. Вести денес: 0
home Хроника

459 гранати од Првата светска војна пронајдени кај битолскиот стадион

459 гранати од Првата светска војна пронајдени кај битолскиот стадион

На 28.10.2020 во периодот од 09.50 до 15.50 часот во Битола, при изведба на градежни работи во близина на стадионот „Тумбе кафе“ биле пронајдени 459 гранати од Првата светска војна, информира МВР.

Истите биле подигнати од страна на пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување за понатамошна постапка.

Коронавирус