недела, 1. октомври 2023. Вести денес: 68
home Хроника

17 санкционирани возила што вршат јавен превоз на територија на СВР Битола

17 санкционирани возила што вршат јавен превоз на територија на СВР Битола

Во временскиот период од 08.00-14.00 часот на подрачјето на СВР Битола денеска била спроведена регионална акциска контрола на возила со кои се врши јавен превоз на патници.

Притоа, биле контролирани 80 возила, а биле утврдени 17 неправилности, кои се соодветно санкционирани.

Од нив девет за неисправен уред за сопирање, две за неисправен уред за управување итн, информираат од МВР.