сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 50
home Македонија

ФОТО: Кој „ОД ГОРЕ“ нареди да се одзимаат македонските знамиња во Струмица

ФОТО: Кој „ОД ГОРЕ“ нареди да се одзимаат македонските знамиња во Струмица

По случајот во салата Борис Трајковски, повторно слични случки и во салата Парк во Струмица вечерва. Обезбедувањето се повикува на наредби “од горе”, неморални наредби, нечовечки, криминални и противзаконски…Присилно одземање на знаме, симбол и идентификација на секој Македонец во светот, Ѕвездата на Кутлеш. Поранешно официјално државно знаме на Република Македонија а сега своеволно некој издава наредби за негова забрана за користење.

Коронавирус