петок, 30. септември 2022. Вести денес: 66
home Македонија

ФОТО: Десет од најубавите улици во светот, меѓу нив и една од регионот!

ФОТО: Десет од најубавите улици во светот, меѓу нив и една од регионот!

Луѓе од целиот свет минуваат илјадници километри само за да ги видат овие магични места! Следат некои од најубавите улици во светот.

1. Волшебната улица „Црешов цвет“ во Бон, Германија.

2. Уличка од соништата, поплочена со калдрма, кај хотелот „Кларов“ во Прага, Чешка…

3. Една мала шарена улица под сенки, во Моливос, Грција.

4. Оваа улица во Порто Алегре, Бразил, е надалеку позната по својот „тунел од дрвја“.

5. Прекрасната „змиулеста“ улица „Ломбард“ во Сан Франциско, Калифорнија, САД…

6. Шармантна, мала, романтична улица во Ханија, Грција…

7. Волшебно смирувачка улица во Ротенбург об дер Таубер, Германија…

8. Живописниот град Халштат во Австрија…

9. Камените улички во Котор, Црна Гора.

И, на место бр. 10 е светски познатата, шарена „Мадракосуф“ улица во Преторија, Јужна Африка.

Коронавирус