четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 0
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Економија

Зголемено количеството на превезена стока во товарниот патен превоз

Зголемено количеството на превезена стока во товарниот патен превоз

Во првиот квартал годинава, во патниот патнички превоз биле превезени 762.000 патници, во градско-приградскиот превоз 9.705 000, во железничкиот превоз 61.000, додека во воздухопловниот превоз се превезени 348.494 патници, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во првото тримесечје од 2022 година, во споредба со првото тримесечје од 2021 година, количеството на превезената стока во товарниот патен превоз е зголемено за 30 проценти, во железничкиот превоз е намалено за 18,1 процент, додека во воздухопловниот превоз е зголемено за 4,5 проценти.

Коронавирус