среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Економија

Зголемени угостителските услуги во ноември во однос на октомври

Зголемени угостителските услуги во ноември во однос на октомври

Цените на угостителските услуги во ноември во споредба со октомври годинава се зголемени за 0,5 проценти. Споредено по групи на услуги, според податоците на Државниот завод за статистика, зголемување е забележано во групата Храна за 0,7 проценти, Безалкохолни пијалаци за 0,2 проценти и Ноќевања за 0,2 проценти.

Угостителските услуги во ноември годинава во однос на ноември лани поскапеле за 1,2 проценти. Во периодот јануари – ноември годинава во однос на истиот период од минатата година, цените на угостителските услуги се зголемени за 0,5 проценти, додека во однос на декември лани за 0,3 проценти.

Најнови вести

Коронавирус