понеделник, 20. март 2023. Вести денес: 117
home Економија

Владата денес ќе нè задолжи за нови 32 милиони евра

Владата денес ќе нè задолжи за нови 32 милиони евра

Капитални инвестиции нема, а Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар.  Министерството за финансии за денеска закажа аукција на хартии од вредност со која планира да повлече нови 1,95 милијарди денари односно околу 32 милиони евра.

Министерството за финансии пред десетина дена одржа аукција на хартии од вредност со која повлече 3,5 милијарди денари односно околу 57 милиони евра.

Владата на почетокот на оваа година се задолжи со еврообврзница од половина милијарда евра за која само по основ на камати треба да се платат 96 милиони евра.

loading...