понеделник, 6. февруари 2023. Вести денес: 20
home Економија

Владата денес ќе нѐ задолжи за нови 130 милиони евра

Владата денес ќе нѐ задолжи за нови 130 милиони евра

Владата денеска ќе ги задолжи граѓаните за нови 130 милиони евра. Имено, на денешната аукција на државни хартии од вредност ќе се повлече износ од 8.000.000.000 денари.

Ова е само едно од низата задолжувања кои ги прави Владата и Министерството за финансии додека капиталните инвестиции заклучно со месец Јануари според извештајот се катастрофални 1, 09 %.

Според експертите ваквата состојба каде задолжувањата вртоглаво растат додека капитални инвестиции нема е алармантна и опасна.