недела, 1. август 2021. Вести денес: 116
home Економија

Вакво скандалозно однесување не е забележано никаде, реакција на Сојуз на стопански комори на исклучувањето на програмите

Вакво скандалозно однесување не е забележано никаде, реакција на Сојуз на стопански комори на исклучувањето на програмите

Револт во Сојузот на стопански комори од исклучувањето на програмите од страна на кабелските оператори кои наместо да протестираат пред инситуциите за пропис, кој наводно им е наметнат или да преговараат, ги оштетуваат граѓаните и фирмите.

Вакво скандалозно однесување не е забележано никаде, да се исклучува програма за која постојат уредно потпишани договори и за кои имате обрска за испорака на услуга кон компаниите и граѓаните. Бараме појаснување, според кој член од договорите сметате дека без прашање и без писмено прифаќање од страна на корисниците, ќе ги обештетувате со некој денар намалена претплата, а не со соодветна отштета за прекршување на договорите, реагира Сојузот на стопански комори.

Коронавирус