четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 115
home Економија

Угостителските услуги поскапеле во јануари

Угостителските услуги поскапеле во јануари

Цените на угостителските услуги во јануари годинава споредено со декември лани се зголемени за 0,2 процента, а за 1,1 процент споредено со јануари  минатата година, објави денеска Државниот завод за статистика. 

Споредено по групи на услуги, во јануари годинава споредено со декември 2017  има зголемување за 0,2 процента во групите „храна“ „безалкохолни пијалаци“ за 0,1 процент и „ноќевања“ за 0,3 проценти, а во групата „алкохолни пијалаци намалување“ за 0,4 проценти.

Коронавирус