сабота, 19. ноември 2022. Вести денес: 0
home Економија

Светска банка ќе го презентира извештајот за земјите од Западен Балкан

Светска банка ќе го презентира извештајот за земјите од Западен Балкан

Светска банка денеска ќе го презентира 13-то издание од серијата извештаи за состојбата на економиите во земјите од Западен Балкан – Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Црна Гора, Србија.

Во Скопје, како што информираат од Светска банка, извештајот ќе го претстават Галина Андронова Винчелете, менаџер на секторот за макроекономија и фискално управување во Светска банка, Марко Мантованели, директор на Канцеларијата на Светска банка во Скопје и Бојан Шимбов, економист од Канцеларијата на Светска банка во Скопје.

Коронавирус