петок, 15. октомври 2021. Вести денес: 132
home Економија

Стружанец заработувал огромна сума месечно, најголем доход пријавила скопјанка – еве за колку пари станува збор

Стружанец заработувал огромна сума месечно, најголем доход пријавила скопјанка – еве за колку пари станува збор

Најголем годишен доход, минатата година остварила скопјанка која заработила 453 милиони денари односно 7 милиони евра.

Според податоците на УЈП, од поднесените годишни пријави, највисоката годишна бруто плата во 2020 година изнесува 105,2 милиони денари или 1,7 милиони евра, односно 142 илјади евра месечно.

Ја добивал стружанец кој работел во индустријата за метали.

На листата со највисоки плати се секторите здравство, фармација, трговија со тутун и игри на среќа.

Најмладиот милионер е 8 годишно дете родено во 2013 година со остварен доход од еден милион денари, а најстариот има 96 години и остварил доход во износ од 4,5 милиони денари.

Коронавирус