понеделник, 26. октомври 2020. Вести денес: 23
home Економија

Секој ден во секој поглед тонеме во сиромаштија: Светска банка прогнозира сиромаштија од 23% во 2020

Секој ден во секој поглед тонеме во сиромаштија: Светска банка прогнозира сиромаштија од 23% во 2020

Според извештајот на Светска Банка во 2019 година 17 отсто од населението живеело во сиромаштија, додека 2020-тата прогнозата е 23 проценти.

Очигледно е дека секој ден во секој поглед тонеме во сиромаштија.

Животот никако да дојде, а штом не доаѓа, младите си заминуваат во еден правец.

Коронавирус