среда, 26. јуни 2019. Вести денес: 49
home Економија

Седница на Комитетот за финансиска стабилност

Седница на Комитетот за финансиска стабилност

Комитетот за финансиска стабилност денеска ќе ја одржи шестата седница.

Заклучоците од седницата ќе ги соопштат министерот за финансии Траган Тевдовски и гувернерот на НБРМ Анита Ангеловска-Бежоска.

Комитетот е тело формирано од страна на Министерството за финасии и НБРМ. Станува збор за форум  на кој двете институции дискутираат за клучни прашања поврзани со финансискиот сектор и е во насока на одржување на добрата комуникација и координација меѓу нив.

МИА