сабота, 11. јули 2020. Вести денес: 105
МЕГА БОМБА

Заев договора да паднат судски предмети, „позадински комбинациите се правени со Катица, Оливер, со Радмила“

home Економија

По споениот викенд нова цена на горивата во Македонија

По споениот викенд нова цена на горивата во Македонија

Оваа недела нема промена на цените на горивата во Македонија. Ова е одлуката која Регулаторната Комисија за енергетика ја донесе во понеделникот.

Ценовниците остануваат како и минатата недела, па така Бензин супер 98 се продава и понатаму за 71,50 денари литар, додека Бензин супер 95 – 69,50 денари литар.

Цената на дизелот останува 61,50 ден.
Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се намали минатата недела за 1,914 денари и килограм од тој енергенс чини 34,167 денар.

По продолжениот викенд не чека нова цена на горивата.

Парламентарни избори 2020