сабота, 18. септември 2021. Вести денес: 58
home Економија

Пад на вредноста на еврото

Пад на вредноста на еврото

Еврото забележа пад на вредноста во однос на доларот по разочарувачките економски показатели од Франција и од Германија.

Првпат за 2,5 години намалена е активноста на францускиот приватен сектор поради протестите на Жолтите елеци.

И во Германија регистирано е успорување на приватниот сектор на четиригодишниот минимум.

По објавувањето на податоците за успорувањето во последниот квартал кај двете најголеми економии во евро зоната, вредноста на еврото се намали за 0,6 отсто и е под 1,13 долари.

Коронавирус