понеделник, 18. јануари 2021. Вести денес: 0
home Економија

Немате квалификација или имате само средно, вакви се бараат во Германија

Немате квалификација или имате само средно, вакви се бараат во Германија

Германија во првиот квартал регистрира 1,38 милиони слободни работни места, што е речиси за 200.000 повеќе во однос на истиот период лани. Податоците ги објави Сојузната агенција за вработување.

Најголема е побарувачката има за квалификувани работници од средното образование како и за инженери во областа на хемијата, машинството и градежништвото.Расте побарувачката и на работници без квалификации.

Според Агенцијата најмногу отворени места има во услужните дејности, градежништвото и здравството.

Коронавирус