понеделник, 13. јули 2020. Вести денес: 57
home Економија

На задолжувањата им нема крај – Владата на СДСМ вчера се заборчи за нови 15 милиони евра

На задолжувањата им нема крај – Владата на СДСМ вчера се заборчи за нови 15 милиони евра

Владата вчера се задолжи за нови 15 милиони евра. Имено, вчера се одржа аукција на државни хартии од вредност во износ од 900.000.000 денари или околу 15 милиони евра.

Експертите алармираат за огромните задолжувања која ја следат оваа влада посебно и поради отсуството на капитални инвестиции, инфраструктури и стратешки проекти.

Имено, власта пред да дојде на власт беше главен критичар на задолжувањата но од кога се во владејачка позиција континуирано ги практикува.