недела, 1. ноември 2020. Вести денес: 0
home Економија

На овој начин проверете ги вашите годишни даночни пријави

На овој начин проверете ги вашите годишни даночни пријави

Триесет и први мај е датумот до кога граѓаните ќе треба да направат корекција ако има потреба во годишните даночни пријави кои Управата за јавни приходи треба да ги испрати до нив.

Околу 80.000 даночни пријави треба да завршат на адресите на граѓаните за една недела кои ќе треба да направат увид во претпополнетите годишни даночни пријави и доколку има потреба истите да ги корегираат. Досега од УЈП испратиле над 600 000 пријави.

Сите оние кои сакаат да ги проверат даночните пријави тоа може да го направат на овој ЛИНК.

Постапката е лесна и едноставна а она што треба да го направите е да го отворите линкот да ги внесете Лозинката и емаилот со кој сте регистрирани и да си проверите се што ве интересира.

Коронавирус