понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 131
home Економија

“Мнозинството акционери на Реплек повеќе го симпатизира тандемот Пецовски”

“Мнозинството акционери на Реплек повеќе го симпатизира тандемот Пецовски”

Акцијата на фармацевтската компанија „Реплек“ очигледно дека влегува во фокус на инвеститорската јавност. По објавата на „Фактор“ дека мнозинството од присутните акционери не гласале доверба за органите на управување, берзата го замрзна па потоа го одобри тргувањето со таа дивидендоносна акција.

Петокот беше рекорден трговски ден за акцијата на „Реплек“ од аспект на истргуваната количина акции. Истргувани беа 54 акции со право на глас што претставува рекордна истргувана количина за еден ден во период една трговска година. Во ценовна маргина од 99.000 до 99.500 во шест трансакции беше направен промет од 90.000 евра за 0,2 отсто од сите акции во „Реплек“.

Повеќе прочитајте ТУКА

Коронавирус