четврток, 26. мај 2022. Вести денес: 1
home Економија

Миновски: Буџетскиот дефицит е поголем од претходните години поради компpoмитацијата на изборниот процес

Миновски: Буџетскиот дефицит е поголем од претходните години поради компpoмитацијата на изборниот процес

Екс министерот за финансии, Кирил Миновски во своето гостување во телевизија Алфа истакна дека годинава за разлика од претходните буџетскиот дефицит бил поголем со единствена цел компромитација на изборниот процес, односно поткуп на гласачи со народните пари.

-Од она што можев да го проследам како прес конференција се смета дека динамиката на трошењето на предвидениот буџетски дефицит за 2020-та година е поголема од просечната потрошувачка во изминатите години. Компарирано и со 2019 и 2018 и 2017 годин, сметам дека беа изнесени аргументи дека тоа се прави со цел компромитација на изборниот процес. Тоа беше главниот аргумент, вели Миновски.

Коронавирус