четврток, 28. мај 2020. Вести денес: 3
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Економија

„Македонски железници“ има загуба од 70,7 милиони евра

„Македонски железници“ има загуба од 70,7 милиони евра

„Македонски железници транспорт“ е државна компанија со најголема загуба.

„Македонски железници транспорт“ лани заврши со загуба од речиси 8 милиони евра, а претходната година беше во минус од 8,2 милиони евра, пренесе Фактор.

Застрашувачки е тоа што оваа државна компанија, единствена од својот вид во земјава, има акумулирана загуба од 70,7 милиони евра и вкупни обврски кои достигнуваат 90 милиони евра.

Коронавирус