четврток, 9. декември 2021. Вести денес: 1
home Економија

Лазаров: Програмата на ВМРО ДПМНЕ е јасно издржана програма со методологија, мерки и чекори како да се постигне повисок стандард за живеење на граѓаните

Лазаров: Програмата на ВМРО ДПМНЕ е јасно издржана програма со  методологија, мерки и чекори како да се постигне повисок стандард за живеење на граѓаните

Во денешната емисија „Еконмски факти“ на ТВ Алфа гостуваше претседателот на комисјата за економија при ВМРО – ДПМНЕ Дарко Лазаров кој потенцираше дека ВМРО ДПМНЕ работела долго на програмата „Обнова“ во која се вметнати идеи и на граѓаните и на експерти од сите области . Тој истакна дека програмата на ВМРО ДПМНЕ има јасна методологија и мерки за како да се остварат поставените цели.

– Она што е разлика помеѓу програмата на ВМРО ДПМНЕ и програмата на СДСМ е тоа што програмата на ВМРО ДПМНЕ е сериозна издржана со јасна методологија со јасна стратегија со конкретни мерки и чекори како да се стигне до посакуваните цели а тие цели секако подобар животен стандард на македонските граѓани потенцираше Лазаров.

Коронавирус