понеделник, 20. мај 2019. Вести денес: 0
home Економија

Кузмановска: Буџетот не е економски оправдан и е напумпан

Кузмановска: Буџетот не е економски оправдан и е напумпан

На денешната расправа на Комисијата за финансирање на буџет имаше обраќање пратеничката од редовите на ВМРО ДПМНЕ Лилјана Кузмановска.

Кузмановска кажа дека буџетот не е економски оправдан и дека е непотребно напумпан. Таа истакна дека буџетот не е искрен и не е во функција на граѓаните. Понатаму пратеничката кажа дека Владата секоја година се повеќе ги влошува економските услови во земјата.

„ Заедно со вашата Влада ја водите економијата по најлош можен пат на економски план. Вие ги вложувате економските услови во Македонија секоја година. Не постои поцрно сценарио за економијата и за граѓаните во Република Македонија од ова. Буџетот не е економски оправдан и е неоправдано напумпан.“- кажа Кузмановска.

Пратеничката потенцираше дека на ваков начин при првиот ребаланс Владата ќе ги стопира сите капитални инвестиции што би било погубно за економијата.