вторник, 26. октомври 2021. Вести денес: 59
home Економија

Костовски: Имавме сериозен купец кој ги исполнуваше сите критериуми

Костовски: Имавме сериозен купец кој ги исполнуваше сите критериуми

Сопственикот на затворената Еуростандард Банка Трифун Костовски во гостување во емисијата Само интервју на Канал 5 телевизија нагласи дека имало сериозен потенцијален купец на Еуростандард банка кој ги исполнува сите критериуми согласно Народна банка, но дека гувернерката на Народна банка воопшто не им одговорила дали и кога ќе го прими тој човек, бидејќи и тој што инвестира во државата сака да има гаранција за неговите пари кои што ќе бидат внесени во земјата.

-Мојот син беше на разговор со високи структури на Народна банка каде што обезбедувме да докапитализираме нови 2,2 милиони евра, значи тоа беше понеделник 10 август, до петок 2,2 милиони евра да легнат, само со цел да ја убедиме гувернерката да го прими потенцијалниоткупец на банката кој што ги задоволи сите критериуми согласно Народната банка меѓутоа бараше да се сретнат и да виде каква е гаранцијата за неговите пари кои што ќе бидат внесени во земјата. На жалост гувернерката ниту не удостои со одговор дали ќе може да го прими и кога ќе го прими тој човек, туку едноставно за два дена после ова се види ова што се случи, стечај на банката, вели Костовски.

Локални избори 2021