петок, 29. јули 2022. Вести денес: 130
home Економија

Компанијата на Kрсто доби државен тендер вреден 1,2 милиони евра

Компанијата на Kрсто доби државен тендер вреден 1,2 милиони евра

Компанијата на пратеникот Крсто Муковски доби тендер од државното акционерско друштво за изградба и стопанисување со деловен простор, oбјави Лидер.

Неговата компанија ,,Атриум ДОО” од Вевчани доби тендер од државното акционерско друштво за изградба и стопанисување со деловен простор.

На 30 декември 2019 година неговата компанија ,,Атриум ДОО” од страна на државното акционерско друштво за изградба и стопанисување со деловен простор доби тендер за изградба на објект во Свети Николе во вредност 76.960.351 денари или 1.251.000 милиони евра.

Пратеникот Крсто Муковски, надвор од тврдиот партиски став, гласаше за промена на име и поради тоа беше исклучен од партијата.

Коронавирус