сабота, 10. април 2021. Вести денес: 83
home Економија

Комисијата за финансии на ВМРО-ДПМНЕ потврди: СДСМ го излажа народот- Македонските граѓани покуси од преку една милијарда евра во БДП

Комисијата за финансии на ВМРО-ДПМНЕ потврди: СДСМ го излажа народот- Македонските граѓани покуси од преку една милијарда евра во БДП

Комисијата за финансии на ВМРО-ДПМНЕ објави статус во кој се наведува дека СДСМ лажат на големо во врска со реален економски раст во текот на мандадот од минимум 5%, а ќе добиеме само 2.25%.

-#Промашување55%
Сдсм лажат на големо.
Ветија во изборната програма #минимум5% просечен реален економски раст во текот на мандатот, а всушност ќе добиеме само 2.25%.
Тоа е 55% помалку од ветеното.
Тоа е преку една милијарда евра помалку во БДПто од ветеното.
Македонија страда од вакви неработници.
#ПравдаЗаМакедонија
#ТатковинатаПовикува

Меѓународниот Монетарен Фонд и Светската Банка ги објавија нивните прогнози за 2019 и 2020 година. Македонија ќе има убедливо најлош економски раст во регионот. Лошата економска политика и слабиот раст ќе продолжат. Потребни се вистински реформи, квалитетни кадри и сериозна посветеност за подобрување на економскиот раст и животниот стандард на граѓаните, стои во постот на Фејсбук.

Коронавирус