среда, 21. април 2021. Вести денес: 102
home Економија

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Владата предводена од СДСМ не е способна да се справи со кризата

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Владата предводена од СДСМ не е способна да се справи со кризата

Па нормално е дека ќе имаме некако раст годинава кога минатата година ја завршивме со пад поголем од – 5%, а растот на економијата во тековната година се мери во однос на минатата година, реагираат од Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ..

Она што е многу поважно е фактот што растот годинава нема да биде доволен за да ги покрие загубите од минатата година, што значи дека враќање на економија на нивото пред кризата се очекува на крајот на 2022 година, велат од Комисијата.

Од ова може да се заклучи колку е неспособна оваа Влада предводена од СДСМ да се справи со кризита, а да не зборуваме за илјадници ветени, а не реализираа проекти во економијата, стои во реакцијата.

Коронавирус