вторник, 25. февруари 2020. Вести денес: 1
home Економија

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните ги чека тешка економска година, но најважно од се e што двоецот Заев- Аѓнушев блескаат!

Комисија за економија на ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните ги чека тешка економска година, но најважно од се e што двоецот Заев- Аѓнушев блескаат!

Се влошува состојбата во преработувачката индустрија, велат од Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ.

-Сите индикатори во преработувачката индустрија како главен двигател на економскиот раст покажуваат тенденции на влошување.

#Пад на довербата во преработувачката индустрија
#Пад на искористеноста на производните капацитети
#Пад на бројот на вработени во преработувачката индустрија
#Пад на очекувањата за нарачките во наредниот период
#Пад на оценка за економската состојба на деловните субјекти
#Пад на сигурноста во деловното окружување.

Економијата тоне, македонските граѓани ги чека тешка економска година…..но најважно од се e што двоецот Заев- Аѓнушев блескаат! Блескаат нивните тендери, блескаат нивните бизниси, блеска нивното богаство…, подвлекуваат од Комисијата.