понеделник, 1. јуни 2020. Вести денес: 7
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Економија

Комисија за економија: Еве колку средства треба да издвои Владата за да го исполни ветувањето на Заев

Комисија за економија: Еве колку средства треба да издвои Владата за да го исполни ветувањето на Заев

Еве колку Владата треба да издвои средства за да го исполни ветувањето на Заев дека Македонија ќе биде земја со најголем износ на средства по глава на жител во регионот наменети за борба со економската криза предизвикана од корона пандемијата, велат од Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ.

-Не само што таква поддршка за економија и помош за граѓаните нема да се случат, туку Заев и неговата неспособна Влада веќе најави сериозно кратење на платите на вработените во јавниот сектор што ќе предизвика дополнително дестимулирање и на така намалената домашна потрошувачка. Тоа наместо да помогне, дополнително ќе го отежни процесот на економско опоравување на земјата. Да не зборуваме за евентуалната поддршка на погодените фирми и вработените во нив кои безуспешно молат за помош од државата.

Коронавирус