вторник, 2. јуни 2020. Вести денес: 111
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Економија

Кочоска: Излезот од економската кpиза го гледам во капиталните инветсиции и нивната реализација

Кочоска: Излезот од економската кpиза го гледам во капиталните инветсиции и нивната реализација

Дополнителната заменик министерка за финансии, Гордана Димитриеска Кочоска во капиталните инвестиции го гледа спасот од престојата економска криза предизвикана од пандемијата на коронавирусот.

Таа апелираше до директорот на Држави патишта активно да се посвети на реализацијата на капиталните инвестиции со цел нивна што побрза реализација како и реализација на нови капитални инвестции кои што ќе овозможат подигање на кредити кои ќе вбризгаат пак ликвидност во економијата.

-Треба да се направи состанок и со градежните компании да побрзаат со работата, да работат максимално сите да се вклучат во реализацијата на капиталните инвестиции за да може да ги повлечеме овие кредити и на овој начин да вбризгаме дополнителна ликвидност во економијата преку активирањето на градежните компании, вели Кочовска.

Капиталните инвестиции изминатите три години беа една од најслабите точки на Владата на СДСМ со оглед на катастрофалното ниво на нивна реализација.

Коронавирус