понеделник, 6. февруари 2023. Вести денес: 179
АКТУЕЛНО

Најнов биланс: Во земјотресите во Турција и Сирија загинале повеќе од 3.000 луѓе, најмалку 15.500 повредени

home Економија

Форум за „Бизнис ангели“

Форум за „Бизнис ангели“

Можностите и потенцијалите во Република Македонија да се воспостави регулатива за инвеститори т.н. „Бизнис ангели“ денеска ќе бидат тема на форум што ќе се одржи во Скопје во организација на кабинетот на министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни претпријатија, Зоран Шапуриќ.

Во рамките на овој Форум особено внимание ќе се посвети врз презентирање на постојната законска регулатива и успешните практики од оваа област во Европа и светот, вклучително и моделот на регулирање на ангел инвеститори во Турција, како и илустрирање на искуства од страна на корисниците и инвеститорите според моделот „Бизнис ангели” во Македонија.

(Миа)