понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 62
home Економија

Еврото надмина 62 денари

Еврото надмина 62 денари

Цената на еврото надмина 62 македонски денари. Кога ќе го побарате курсот на Google ќе забележите дека вредноста на 1 евро во моментов изнесува 62,06 денари. Тоа е највисока вредност на еврото во однос на денарот во последните 5 години.

Последен пат еврото над 62 денари беше во јуни 2019 година.

Информацијата може да се потврди и на веб сајтот на НБРМ.

Нема објаснување што е причината за падот на македонската национална валута. Денарот има фиксен девизен курс и НБРМ неговата вредност ја одржува со помош на средства од девизните резерви

Коронавирус