петок, 10. јули 2020. Вести денес: 174
МЕГА БОМБА

Еве ја целата листа: Речиси цело семејство Заеви, министри, градоначалници и функционери на СДСМ добија кривични од Боки 13

home Економија

ЕВН да ги корегира високите сметки, постои можност да остане без лиценца

ЕВН да ги корегира високите сметки, постои можност да остане без лиценца

ЕВН може да остане без лиценца за работа ако не го реши проблемот со високите сметки за струја, пишува Сител.

Претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски вели дека граѓаните се жалат и натаму дека броилата не се отчитуваат и сметките не се порамнети.

Регулаторна досега посредувала по 150 претставки од граѓани.

Бислимовски им наредува на ЕВН да го надминат проблемот за да не се преземаат санкции кон операторот кои можат да бидат прекршочни или во краен случај одземање на лиценцата. Бислимовски ги повика граѓаните да не го авансираат ЕВН со тоа што ќе плаќаат нешто што не потрошиле и сами да си ги отчитаат податоците.

Тие податоци да ги достават до ЕВН кој е должен да ја корегира сметката.

Парламентарни избори 2020