среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 52
home Економија

ЕСМ денеска ќе соопшти која е фирмата што ќе го добие тендерот на набавка и испорака на 900 илјади тони јаглен

ЕСМ денеска ќе соопшти која е фирмата што ќе го добие тендерот на набавка и испорака на 900 илјади тони јаглен

ЕСМ денеска ќе соопшти која е фирмата што ќе го добие тендерот на набавка и испорака на 900 илјади тони јаглен неопходни за ставање во погон на Блок 3 во РЕК Битола.

Се очекува да биде отриена и висината на тендерот како и динамиката на испорака на јаглен до депонијата на комбинатот.

За 24 часа, за производство на струја, еден блок троши пет илјади тони јаглен.

Предлогот за прогласување на енергетска кризна состојба во текот на денов ќе биде доставен до Влада, а ќе се разгледува на седница во вторник.

Најнови вести

Коронавирус