петок, 29. јули 2022. Вести денес: 147
home Економија

Дојде „ЖИВОТ“: Во Косово просечна нето плата од 498 евра, во Македонија 415 евра!

Дојде „ЖИВОТ“: Во Косово просечна нето плата од 498 евра, во Македонија 415 евра!

Косово има повисоки плати отколку Македонија. Според Косовската агенција за статистика, кон крајот на 2018 година просечната нето плата на Косово изнесувала 498 евра.

Македонската просечна плата во овој момент изнесува околу 25 000 денари или околу 415 евра.

Коронавирус